pátek 9. září 2016

Placky čapátí

Placky čapátí jsou velmi jednoduchou, ale přitom efektní přílohou k mnoha jídlům.
Příprava vám zabere pár minut a výsledek je velice potěšující. Do přípravy můžete jistě zapojit také děti, které vám pomohou s tvořením těsta i válením placek.

Později přidám vlastní foto, pro teď alespoň vypůjčené. Takto mají vypadat :)
http://www.apetitonline.cz/





Doba přípravy: 10-15minut
Placek: 12

250 g celozrnné mouky + na podsypání
2 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
150 ml studené vody

Postup:

  1. Nasypte si mouku se solí do mísy a uprostřed udělejte důlek.
  2. Vlijte olivový olej a vodu a promíchejte vidličkou.
  3. Až se vám těsto začne spojovat, začněte hníst na podsypaném vále, dokud nebude těsto hladké.
  4. Těsto si rozdělte na 12 dílů a vyválejte z nich placky silné cca 2-3mm.
  5. Rozpalte si pánev a čapátí opékejte na sucho 1minutu z každé strany.
Tip! Aby zůstaly čapátí teplé do podávání, dávejte je pod alobal, který udrží teplo.

Tak s chutí do toho! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :) Velmi ráda si ho přečtu.