Dnes jsem si pro vás připravila velmi chutný recept, který nejen připomene letní grilovačky, ale také potěší chuťové buňky. A i takový masožrout jako můj bratr si na hromadě zeleniny pochutnal! Samozřejmě nechybí ani maso. :)
Mohla jsem si poprvé vyzkoušet, jaké je vařit z mražené zeleniny na gril a také jsem prvně viděla mraženou dýni Hokaido. To vše díky milé blogerské výzvě na Blogerky.cz ve spolupráci s firmou, která tyto skvělé mražené výrobky produkuje - DIONE.
I přesto, že byla zelenina zmražená (nebo právě proto), zachovala si svou plnou chuť a byla opravdu výborná. Proto se nebojte mražené zeleniny nebo ovoce. Chutná výborně a zachová si všechny vitaminy.
Toto jídlo je velmi lehké, a proto se skvěle hodí k večeři. Nezaplácne vás, ale také nemáte hned hlad. Musím říct, že jsem si pochutnala i já, přestože masu moc neholduji. :)
Pojďme se tedy pustit do toho!
Na 2 porce:
Maso:
- 2 kuřecí stehenní/prsní řízky
- čerstvě mletý pepř
- 3 snítky tymiánu
- šťáva z citronu
- lžička medu
- olivový olej
- česnek
- sůl
Příloha:
- Zelenina na gril (Dione) - nebo použijte čerstvou zeleninu dle chuti! :)
- Dýně hokaido (Dione)
- slunečnicová semínka
- stroužky česneku
Postup:
- Začněte s tím, že si vytvoříte marinádu na maso. Smíchejte med, olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, tymián a pepř. Naložte maso. Já solím, když je maso už udělané
- Rozehřejte si troubu na 220°C, nebo gril.
- (Pokud máte mraženou zeleninu, připravte si vroucí vodu, do které zeleninu na 1 minutu vložte. Poté nechte okapat.)
- Zeleninu vyskládejte na pečící plech, přidejte neloupané stroužky česneku a zakápněte olejem.
- Když máte zeleninu v troubě, je na čase začít s opékáním masa. Opékáme, dokud nám maso hezky nezezlátne. Výhoda stehenního řízku je v tom, že je mnohem šťavnatější než prsní. Proto se mi na tuto přípravu líbí víc.
- Dále si lehce opražíme na pánvi slunečnicová semínka. Dávejte pozor, ať se vám nepřipálí.
- Upečenou zeleninu dochutíme solí, pepřem a podáváme posypanou slunečnicovými semínky. Maso dosolíme dle chuti a podáváme.
Wow, vypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatTak mraženou dýni teď vidím taky poprvé! Teda když nepočítám tu, co zamražuju já. :D Vypadá to moc dobře, škoda, že se nedají přes počítač přenášet i vůně a chutě.
OdpovědětVymazatPiosek