pátek 7. října 2016

Dovolená na Kosu

Krásné páteční odpoledne!

V neděli jsme přiletěli z řeckého ostrova Kos. Z krásných 29°C rovnýma nohama do 13°C. Asi se mnou budete souhlasit, že nic příjemného. :)
Každopádně bych vám chtěla povyprávět, jaké to bylo a kde jsme třeba cestovali.



S panem Ovečkou jsme věděli, že budeme shánět zájezd až na září, abychom si prodloužili léto. Já samozřejmě hledala hotely daleko dřív a čím se blížilo naše datum, tím bylo hotelů méně a za vyšší peníze. Začala jsem se obávat, že nakonec nikam nepoletíme, ale stal se zázrak a my našli skvělý last minute na Kos.

V sezoně lítá snad každý den spoj z Prahy na Kos ve 4:50. Tím, že musíte být na letišti už před třetí hodinou a čeká vás ještě dlouhá cesta, je to opravdu náročné. Na hotel jsme dorazili až v 10 hodin a do 12 jsme neměli pokoj. Naštěstí jsme mohli začít využívat služby hotelu okamžitě, a tak jsme prvně zakotvili u bazénu a dovolená mohla začít! :)

Bydleli jsme v hotelu Atlantis na Kosu v oblasti Lambi. Hotel je přímo na pláži, kterou se dá dostat také do hlavního města. To je vzdáleno pouhé 2km. Pláž je zde napůl písčitá a oblázková. V recenzích nás děsili, že budeme potřebovat boty do vody (které jsem si samozřejmě zapomněla :D), ale dalo se to zvládnout i bez nich. Nejsme přeci žádní zhýčkanci.

Hotel byl hezký a čistý. Co musím vyzdvihnout byl přístup veškerého personálu. Všichni byli velice milí, usměvaví a veselí. To člověku dokáže zpříjemnit dovolenou.

Ostrov je jako stvořený pro výlety, a proto chystám článek s tipy na výlety. Ale musí se zde počítat s větrným počasím, které pocitovou teplotu snižuje. Podle toho je potřeba se oblékat.
Každopádně i přes první chladnější den jsme si dovolenou užívali plnými doušky. Opalování, čtení knih, dovádění ve vodě, procházky.

Bylo to prostě úžasné.

Přikládám i pár fotek, které vám alespoň prozatím musí stačit. Okamžitě jsem totiž skočila do školního režimu a nestíhám se otáčet. :D

2 komentáře:

  1. Moc milý článek a krásné fotky :-) Já psala článek o Bali, ale nejen o Bali :-) Budu ráda, když se na můj blog podíváš. www.ninaklenovits.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :) Velmi ráda si ho přečtu.