středa 26. října 2016

Teplý zeleninový salát s kuřecím plátkem na tymiánu

Hezký středeční večer všem!

Dnes jsem si pro vás připravila velmi chutný recept, který nejen připomene letní grilovačky, ale také potěší chuťové buňky. A i takový masožrout jako můj bratr si na hromadě zeleniny pochutnal! Samozřejmě nechybí ani maso. :)

Mohla jsem si poprvé vyzkoušet, jaké je vařit z mražené zeleniny na gril a také jsem prvně viděla mraženou dýni Hokaido. To vše díky milé blogerské výzvě na Blogerky.cz ve spolupráci s firmou, která tyto skvělé mražené výrobky produkuje - DIONE.



I přesto, že byla zelenina zmražená (nebo právě proto), zachovala si svou plnou chuť a byla opravdu výborná. Proto se nebojte mražené zeleniny nebo ovoce. Chutná výborně a zachová si všechny vitaminy.

Toto jídlo je velmi lehké, a proto se skvěle hodí k večeři. Nezaplácne vás, ale také nemáte hned hlad. Musím říct, že jsem si pochutnala i já, přestože masu moc neholduji. :)
Pojďme se tedy pustit do toho!

Na 2 porce:

Maso:

  • 2 kuřecí stehenní/prsní řízky
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 snítky tymiánu
  • šťáva z citronu
  • lžička medu
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl

Příloha:

  • Zelenina na gril (Dione) - nebo použijte čerstvou zeleninu dle chuti! :)
  • Dýně hokaido (Dione) 
  • slunečnicová semínka
  • stroužky česneku

Postup:

  1. Začněte s tím, že si vytvoříte marinádu na maso. Smíchejte med, olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, tymián a pepř. Naložte maso. Já solím, když je maso už udělané
  2. Rozehřejte si troubu na 220°C, nebo gril.
  3. (Pokud máte mraženou zeleninu, připravte si vroucí vodu, do které zeleninu na 1 minutu vložte. Poté nechte okapat.) 
  4. Zeleninu vyskládejte na pečící plech, přidejte neloupané stroužky česneku a zakápněte olejem.
  5. Když máte zeleninu v troubě, je na čase začít s opékáním masa. Opékáme, dokud nám maso hezky nezezlátne. Výhoda stehenního řízku je v tom, že je mnohem šťavnatější než prsní. Proto se mi na tuto přípravu líbí víc.
  6. Dále si lehce opražíme na pánvi slunečnicová semínka. Dávejte pozor, ať se vám nepřipálí.
  7. Upečenou zeleninu dochutíme solí, pepřem a podáváme posypanou slunečnicovými semínky. Maso dosolíme dle chuti a podáváme.




2 komentáře:

  1. Tak mraženou dýni teď vidím taky poprvé! Teda když nepočítám tu, co zamražuju já. :D Vypadá to moc dobře, škoda, že se nedají přes počítač přenášet i vůně a chutě.

    Piosek

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :) Velmi ráda si ho přečtu.